Praktijk Marjan Krook

Orthomoleculaire Geneeskunde

Wat is Orthomoleculaire Geneeskunde. Het woord orthomoleculair komt van orthos (=Grieks voor goed, of juist) en moleculen ( de bouwstenen van ons lichaam). In de orthomoleculaire geneeskunde probeer je het lichaam van iemand te voorzien van een juiste en optimale hoeveelheid van alle natuurlijke stoffen. Dat wil zeggen dat er sprake moet zijn van aanwezigheid van voldoende vitaminen en mineralen en juist afwezigheid van afvalstoffen, toxinen, etc.

In de orthomoleculaire geneeskunde speelt gezonde voeding dus een zeer belangrijke rol. Naast die gezonde voeding, worden vaak (gericht op een bepaalde klacht of aanleg die iemand heeft), extra voedingsstoffen gegeven, in de vorm van een dieet of als voedingssupplementen ( pillen, capsules, tabletten).
Veel mensen vinden het onnatuurlijk om voedingssupplementen (extra vitaminen, mineralen, kruiden) te slikken. Dat is het ook. Maar we leven ook onnatuurlijk. Wij wonen niet in een hutje op de hei. We willen meer comfort en luxe. Het gekke is dat we dat ook voor ons lichaam willen, maar daar geen actie voor ondernemen. Mensen geven vaak honderden euro's uit voor een periodieke controle van hun auto, maar voor hun gezondheid moet alles gratis zijn of vergoed worden. Door regelmatig te werken aan je gezondheid kun je ook echt gezonder en langer leven.

Zo zien we dat vrouwen die regelmatig sporten minder kans hebben op borstkanker en dat mannen die extra selenium en soja innemen hun kans op prostaatkanker verminderen. Je kunt nu kiezen voor een comfortabele oude dag. De Orthomoleculaire geneeskunde is een geneeskunde die zich richt op optimale gezondheid en wordt daardoor veel bij sporters en levensgenieters met veel succes toegepast. Het gekke is weer dat we het heel gewoon vinden dat iemand die de extra voedingsmiddelen nodig heeft  ( bv een sporter) extra inneemt, maar wanneer je het zelf nodig hebt ( bv bij ziekte ) het niet bij je opkomt hier ook gebruik van te maken.

Zelfs in de reguliere geneeskunde ( artsen) wordt hier vaak ongewild aan voorbij gegaan, al is er gelukkig een kentering zichtbaar. In de Orthomoleculaire geneeskunde wordt gebruik gemaakt van voedingssupplementen, onder andere mineralen en vitaminen, om herstel van een ziekte te bevorderen.
Vitakruid is een ontwikkelaar van hoogwaardige voedingssupplementen. Al ruim 15 jaar, heeft Vitakruid het vertrouwen gewonnen en onderhouden van professionals  in de gezondheidszorg, consumenten en winkeliers.  Dit hebben ze bereikt door hoge kwaliteit vitaminen, mineralen, kruiden en andere voedingssupplementen te ontwikkelen die veilig, effectief en op wetenschappelijk kennis gebaseerd zijn.

Vanaf 20 juni 2021 kun je ook rechtstreeks je supplementen bestellen bij Vitakruid, gebruik de code VITA-PMK en je ontvangt 10% korting op je Vitakruid producten via de praktijk. 


Zie ook de " Linkjes"  van Vitakruid,  Willy Witsel en Cora de Fluiter